behandeling kat

Behandeling van uw Kat

Bent u op zoek naar een dierenartspraktijk voor advies, controle of behandeling van uw kat?  Zelfs laparoscopisch? Diergeneeskundig Centrum West in Dronten heeft professionele dierenartsen en assistenten die de beste zorg kunnen bieden voor uw kat.

Kat

Als huisdier komt de kat in Nederland het meest voor. Verreweg de meeste huiskatten zijn van het overkoepelende ras Europese Korthaar. We noemen dit in de volksmond ook wel huis-, tuin- en keukenkat. Katten kunnen gemiddeld 14 jaar oud worden; er zijn natuurlijk uitzonderingen. De oudste kat in Nederland is 28 jaar oud geworden, mede door de goede zorg van het baasje/vrouwtje.

Raskatten daarentegen worden doorgaans niet ouder dan 15 jaar.

Uw kat

In onze praktijk bieden wij goede zorg voor uw kat. Allereerst moet u dan denken aan de standaardbehandelingen, zoals consulten en operaties. Daarnaast adviseren wij u over wat goed is voor uw kat. Ook kunnen we, als dat noodzakelijk is specialistische zorg en operaties ter plekke uitvoeren. Hiervoor is in de praktijk de noodzakelijke apparatuur, zoals röntgen en echografie beschikbaar.
Door onze kennis, jarenlange ervaring en toewijding kunt u op ons rekenen.

Onze kliniek is gecertificeerd als Cat Friendly Clinic ZILVER

Diergeneeskundig Centrum West in Dronten  is  een gecertificeerde “Cat Friendly Clinic” (CFC) ZILVER. Wij werken volgens de standaarden van de ISFM  ISFM (International Society of Feline Medicine)  om uw kat in de kliniek zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken en behandelen, en om het dier zo min mogelijk stress te laten ervaren tijdens de reis naar de kliniek en in de kliniek zelf.

De Zilveren standaard Werken volgens de standaarden van de Zilveren Cat Friendly Clinic betekent onder andere dat:

  • We over een aparte kattenwachtruimte en een gescheiden kattenopnameruimte beschikken. In onze wachtkamer is een speciale kattenparkeerplaats, waar uw kat in de reismand op hoogte kan zitten. Dit vinden katten veel fijner dan in de reismand op de grond staan. Indien uw kat langer bij ons moet blijven, hebben we een gescheiden opnameruimte die van alle gemakken is voorzien. Deze biedt uw kat een veilige slaapplaats en schuilmogelijkheden om stress zoveel mogelijk te voorkomen.
  • In alle ruimtes waar katten in de kliniek aanpassingen gedaan zijn in materialen en apparatuur om katten zo stressvrij mogelijk te kunnen behandelen.
  • Onze spreekkamer is zo comfortabel mogelijk ingericht voor de kat. De kat krijgt de ruimte om te ontspannen tijdens het bezoek.
  • Ons team speciaal opgeleid is om uw kat op de juiste manier te benaderen en te hanteren. Wij kunnen u goed informeren over het gedrag van uw kat, en hoe u het beste met uw kat naar de kliniek kunt komen wanneer dat nodig is.
  • Onze aangestelde Cat Friendly ambassadeurs dierenarts Ietje  en paraveterinair Lisa er in de kliniek te allen tijde voor zorgen dat alles voorzien is om katvriendelijk te werken. Zij kunnen u alles vertellen over katten en de katvriendelijke dierenkliniek.
  • Wij extra nascholingen volgen op het gebied van kattengeneeskunde voor de nieuwste inzichten.

Stress bij de kat voorkomen

Al met al is alles erop gericht om stress bij uw kat te voorkomen. Immers is een ontspannen kat beter te hanteren en onderzoeken en wij kunnen op die manier de beste zorg leveren.

Wij zijn een ​​katvriendelijke kliniek, maar dat betekent niet dat andere dieren minder belangrijk zijn! Ook bijvoorbeeld honden en hun eigenaren profiteren van onze katvriendelijke kliniek, want honden komen nóg minder in contact of in de buurt van katten wat ook voor hen een stressfactor scheelt.

Indien u meer wilt weten verwijzen wij u door naar de website: catfriendlyclinic.org

Ons Huisdier Zorgplan West voor katten

Katten

Om zeker te zijn dat uw kat goede zorg krijgt, kunnen we u een zorgplan aanbieden. Voor een vast bedrag per maand bent u verzekerd van de jaarlijkse vaccinaties voor uw kat. Eveneens doen we de halfjaarlijkse check up en ontvangt u producten voor preventieve zorg, zoals ontwormen en ontvlooien. Tevens krijgt u dan 10% korting op al onze producten en diensten. Dit is exclusief kattenvoeding en laboratoriumkosten.
Voor u betekent dit gegarandeerd goede zorg voor uw kat tegen een laag tarief en met gespreide betaling.

Diergeneeskundig Centrum West kan nog nieuwe huisdieren inschrijven.
Is uw dier niet eerder in onze praktijk geweest? Schrijf uw huisdier dan in via onze inschrijfpagina. Wanneer u een afspraak wilt maken voor uw kat, kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0321-205999

Overzicht Kat

Neem contact op

Heeft u vragen over Behandeling van uw kat, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op