Behandeling van uw Fret

Bent u op zoek naar een dierenartspraktijk voor advies, controle of beste zorg voor uw fret? Diergeneeskundig Centrum West in Dronten heeft zeer ervaren dierenartsen en assistenten. Daardoor kunnen zij de beste behandeling bieden voor uw fret.

In de eerste plaats zijn fretten hele intelligente diertjes. Ze vallen onder de categorie ‘marterachtigen’, en worden vandaar vaak als speciale huisdieren beschouwd. Het is namelijk een huisdier dat speciale zorg behoeft.

Het Diergeneeskundig Centrum West bezit alle kennis en ervaring om uw fret van de meest optimale zorg te voorzien. U kunt uw fret inschrijven bij onze praktijk in Dronten.  Daarna kunt u direct een afspraak inplannen voor een controle, afgestemd op de behoeftes van uw huisdier. Voor vragen kunt u bij ons zowel telefonisch, per e-mail, of via het contactformulier terecht. Daarnaast kunt u met uw vragen altijd langskomen tijdens de openingsuren bij onze praktijk!

Over de fret

Fretten vallen onder de categorie ‘marterachtigen’. Ze zijn eigenlijk de gedomesticeerde variant van de bunzing. Bovendien is het een roofdier dat in principe geen plantaardig voedsel kan opnemen. Gemiddeld gezien worden ze tussen de 6-10 jaar oud.

Het karakter van de fret

Het zijn hele leuke en speelse dieren in de omgang. Ze zijn leergierig, slim, positief gestemd en een tikkeltje eigenwijs. Verder heeft de fret zijn eigen manieren, gewoontes, en geluiden. Dat betekent dat het geen ‘gewoon’ huisdier is.

Daarnaast zijn fretten ook sensitieve dieren. Ze zijn namelijk gevoelig voor de stemming en gevoelens van de mensen om hen heen. Dit valt terug te zien in het gedrag van de fret.

Leven met andere dieren?

Van nature leven fretten een zelfstandig leven en vertonen ze daardoor territoriaal gedrag. Aangezien ze door mensen zijn gedomesticeerd, zijn ze beter gewend aan samen leven met andere (huis)dieren. Ze  kunnen goed samenleven met grotere huisdieren zoals honden en katten. Kleinere knaagdieren beschouwen fretten daarentegen  nog vaak als prooi. Wees dus alert!

Overzicht Fret

Verzorging van fretten

Wij adviseren om uw fret in een relatief grote kooi te houden. Afhankelijk van leeftijd en energie, dient uw fret dagelijks een paar uur buiten de kooi actief te zijn. De kooi is vooral bedoeld om in te eten, slapen en behoefte te doen.

Een fret heeft van jongs af aan opvoeding en zindelijkheidstraining nodig. Dit begint al bij de fokker. Verder dient u regelmatig het gebit, nagels en vacht te controleren en bij te houden. Bovendien wordt geadviseerd om de oren hierin mee te nemen, aangezien fretten erg gevoelig zijn voor oormijt. Ten slotte, heeft u vragen of problemen? Ons team van Diergeneeskundig Centrum West helpt u graag.

bali

Optimale zorg van uw fret bij Diergeneeskundig Centrum West

Uw fret is een bijzonder huisdier dat speciale zorg behoeft. Diergeneeskundig Centrum West bezit ruime ervaring en heeft alle apparatuur om uw huisdier de best mogelijke zorg te bieden. Op deze manier blijft uw fret optimaal gezond voor een blij, vitaal en lang leven.

Uw dierenarts in Dronten

Onze praktijk behandelt naast fretten nog vele andere soorten gezelschapsdieren. Wij bieden bijvoorbeeld ook behandelingen voor honden en katten aan. Indien uw fret nieuw is bij onze dierenartskliniek, kunt u uw huisdier inschrijven via de website. Om een afspraak te maken, belt u ons via telefoonnummer: 0321-205999

Neem contact met ons op