Algemene verzorging hond

Behandeling van uw hond

Ziektes door tekenbetenBent u op zoek naar een dierenartspraktijk voor advies, controle of behandeling van uw hond? Diergeneeskundig Centrum West in Dronten heeft zeer ervaren dierenartsen en assistenten die de beste zorg bieden voor uw geliefde hond. Wij voeren eveneens laparoscopische (kijk) operaties uit.

Heel veel mensen in ons land hebben een huisdier; meestal is dat een hond of kat. Oorspronkelijk is de hond een roofdier en stamt hij af van de wolf. Duizenden jaren geleden zijn we de wolf gaan gebruiken als werkhond. Dit was niet alleen om te helpen bij de jacht, maar ook om het erf te bewaken. Dit wordt ook wel domesticatie genoemd. Door het fokken zijn er verschillende rassen ontstaan. Elk ras heeft typische uiterlijkheden, verschillende karaktereigenschappen en hebben zelfs verschillende taken. Zo zijn er politiehonden, blindengeleide honden, jachthonden en reddingshonden.

In het begin van de 20e eeuw is de Fédération Cynologique Internationale (FCI) opgericht. Momenteel zijn er ruim 300 verschillende rassen ingeschreven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de “rasloze” honden, die noemen we bastaards. Elke hond is van nature een roedeldier. Welk ras je ook besluit in huis te nemen, hij zal het gezin waarin hij leeft, zien als zijn of haar roedel. Het is dus heel belangrijk dat de hond begrijpt dat de roedel waarin hij/zij leeft, de mensen een hogere rangorde hebben.

De juiste behandeling voor uw hond

We werken met de modernste technieken en uitsluitend met gespecialiseerd personeel. Zo garanderen we de beste zorg voor uw trouwe viervoeter. Waarvoor kunt u bij ons terecht? Voor informatie, vaccinaties en advies en behandelingen. Wij doen zowel standaard operaties als meer specialistische operaties en alles voeren wij uit in onze eigen praktijk. We beschikken over moderne röntgen- en echoapparatuur, alsook tandheelkunde apparatuur inclusief dentale röntgen. Sterilisatie van de hond kan bij ons via een kijkoperatie.

 

Meer informatie over Honden

Hond

Neem contact op

Heeft u vragen over Behandeling van uw Hond, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op