Voeding kat

Voeding kat: Kittens groeien in de eerste 6 maanden van hun leven het hardst. Dan hebben ze veel energie nodig. Belangrijk is het om voeding te geven die aan de specifieke behoeften van kittens voldoet.

Wat is bij de voeding van kittens belangrijk?

  • Hoog eiwitgehalte voor weefselopbouw (spieren, zenuwen).
  • Goede calcium/fosforverhouding en meer vitamine D voor skeletopbouw.
  • Veel energie en goede verteerbaarheid vanwege de grote activiteit van kittens.

Als u compleet kittenvoer aan uw kitten geeft, krijgt deze alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een gezonde groei.  Extra voedingssupplementen zijn dan niet nodig.

Kittenvoeding kan gegeven worden tot de leeftijd van 6 maanden. Volg de voedingsrichtlijnen op de verpakking maar geef wel kleine porties: tot de leeftijd van 3 maanden zeker 4 porties per dag; vervolgens tot 6 maanden 3 porties per dag en daarna 2 porties.

Als er meerdere kittens zijn, kunt u deze het beste apart voeren.

Wij adviseren om brokjes te geven: deze bevatten meer energie en ze zijn beter voor het gebit. Zorg dat er altijd vers water beschikbaar is.

De meeste katten worden bij de leeftijd van 6 maanden gecastreerd/gesteriliseerd. Vanaf dan heeft de kat minder energie nodig. U kunt dan het best kiezen voor speciale voeding voor gecastreerde/gesteriliseerde katten. Die bevat minder energie, maar wel voldoende bouwstoffen voor de verdere groei. Let wel goed op de hoeveelheid; geef niet teveel voeding, omdat na castratie/sterilisatie het risico op overgewicht groter wordt.

Vanaf 1 jaar is de kat toe aan volwassen voeding, bij voorkeur brokjes.  Let goed op de hoeveelheid voeding en op het gewicht van de kat.

De betere voedingen bevatten een optimale verhouding van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, toegespitst op de leeftijdsfase van uw kat. Vraag gerust onze assistente om advies over de beste voeding voor uw kat.

Net als u willen wij het allerbeste voor uw dier!

Neem contact op

Heeft u vragen over Voeding kat, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op