Ietje Pinckers


Mijn naam is Ietje Pinckers. In 2001 ben ik in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Ik heb in verschillende dierenartspraktijken gewerkt, zoals een kattenkliniek, maar ook lange tijd in een Dierenziekenhuis. Vanaf februari mag ik het team komen versterken in Dronten.

Het werken als dierenarts is heel gevarieerd en dat is wat het ook zo boeiend maakt. Ieder dag zie je heel verschillende mensen met hun dieren. Ieder met hun eigen verhaal, soms leuk, grappig en gezellig, maar af en toe ook verdrietig. Voor ieder dier de juiste behandeling zoeken samen met de eigenaar is dan de mooie uitdaging.

Ik heb mij toegelegd op de tandheelkunde. De meeste dieren geven pijn in de bek slecht aan en gebitsproblemen worden dan ook vaak niet goed herkend. Het is heel mooi om te zien dat hele oude dieren zich weer jong voelen na een gebitsbehandeling, of dat een werkhond van de politie geholpen kan worden met een wortelkanaalbehandeling.

Ook het opereren vind ik erg leuk om te doen, waarbij het mooi is dat er steeds nieuwe technieken komen zoals het laparoscopisch opereren.

Ik heb thuis een ontzettend leuke man, een dochter en natuurlijk een aantal dieren. Met onze labrador train ik voor jacht wedstrijden en we hebben een jonge pluizige kat die erg ondeugend is.

Ik hoop jullie allemaal te gaan ontmoeten in Dronten!

Neem contact met ons op