Overzicht kitten adviezen

Gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot!

Een kitten geeft veel plezier en dynamiek in huis, maar roept tevens ook vragen op. Kan ik een kitten eigenlijk opvoeden en ondersteunen bij socialisatie? Is het verstandig om het kitten te verzekeren? Wij staan voor u klaar met een vakkundig advies,. We hebben enkele veelvoorkomende thema’s al voor u uitgelicht in een overzicht met kitten adviezen.

Ontwormen

Normaal gesproken heeft de fokker uw kitten al enkele keren ontwormd. U kunt daarna zelf het onderstaand schema volgen:

  • tot 2 maanden leeftijd: elke 2 weken ontwormen
  • van 2-6 maanden leeftijd: elke maand ontwormen
  • vanaf 6 maanden leeftijd: elke 3 maanden ontwormen, levenslang

Lees meer over wormen bij katten en het belang van ontwormen.

Vaccinaties

  • 9 weken Kattenziekte en Niesziekte
  • 12 weken Kattenziekte en Niesziekte
  • 1 jaar Kattenziekte en Niesziekte

Na het eerste levensjaar wordt uw kat ieder jaar gevaccineerd tegen Niesziekte en iedere 3 jaar tegen Kattenziekte
De Rabiësenting (buitenland) kan vanaf 12 weken worden toegediend.
Er zijn meerdere vaccinaties beschikbaar, die in uitzonderlijke gevallen gegeven kunnen worden.
U kunt meer hierover lezen bij de kat

Chippen

In het geval uw kitten vermist zou raken, is een chip erg handig bij het terugvinden van uw kat. De chip bevat een uniek identificatienummer wat gelinkt is aan uw naam- en adresgegevens. Het chippen kan tegelijk gepland worden met een vaccinatie.

Voeding

Volwaardige kittenvoeding is belangrijk. Dat betekent gezonde voeding van een goede kwaliteit.
De voeding heeft de juiste samenstelling van ingrediënten en is aangepast op de leeftijd van uw kitten.

Vlooien en teken

Preventie is de beste therapie bij vlooien en teken, dus vroegtijdig bestrijden. Met plezier adviseren wij u over de meest veilige en effectieve producten die u aan u kitten kunt geven.

Socialisatie

Het is goed uw kitten van jongs af aan vertrouwd te maken met zaken waarmee ze in haar omgeving te maken krijgt. Dat kunnen andere dieren en mensen zijn, maar ook apparaten. Het reizen in de auto en het verblijven in een vervoersmandje is ook een gewenningsproces. Het is goed om dat wat als plezierig wordt ervaren, met regelmaat te herhalen, maar voorkom overprikkeling.

Huisdieren ZorgPlan

Preventieve zorg voorkomt veel narigheid voor uw huisdier en daarom raden wij u het Huisdieren ZorgPlan aan. Hierin bieden wij u kwaliteits ontwormings-, vlooien en teken middelen aan. Ook krijgt uw huisdier de jaarlijkse vaccinatie. De kosten betaald u maandelijks in de vorm van een abonnement.

Castratie en sterilisatie

Wanneer u poes of kater een half jaar oud is, kunt u al een castratie of sterilisatie uit laten voeren. Het is geen grote ingreep en gaat volledig onder narcose.

Verzekering

Wij brengen dit thema graag onder uw aandacht, omdat het zeker goed is hierover na te denken. Het komt nogal eens voor dat een kat spijsverteringsklachten en/of gewrichtsproblemen ontwikkelt. Sluit vroegtijdig een verzekering af, dan is de instap premie laag. Eveneens wordt u dan niet verrast door ongeplande ziektekosten. Er is een grote verscheidenheid aan verzekeringen in de markt met verschillende zorgpakketten.
U kunt bij ons terecht voor meer informatie

Neem contact op

Heeft u vragen over Overzicht kitten adviezen, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op