Zindelijkheidstraining

Redelijkerwijs mag u ervan uitgaan dat uw pup na een half jaar zindelijk is; dit moment verschilt van ras. Hieronder vindt u enkele tips voor een zinelijkheidstraining om dit proces te versnellen

  • Altijd na het slapen, eten of spelen buiten zetten.
  • De pup ’s nachts en gedurende de periodes overdag dat er geen toezicht in een bench of kamerkenneltje zetten.
  • Na 21:00 uur de pup geen water meer laten drinken; bij extreme warmte en/of opwinding wel wat vocht geven.
  • Bij het begin van de zindelijkheidstraining de pup zoveel mogelijk op dezelfde plek buiten neerzetten.
  • Als de pup buiten zijn behoefte doet, hem belonen met voer, aaien en/of een vriendelijke stem.
  • Het belonen moet gebeuren zodra de hond door zijn achterpoten hurkt; niet als hij klaar is met zich ontlasten, want dan beloont u het verkeerde gedrag.
  • Als u met de pup buiten bent, moet u zoveel mogelijk stilstaan; door te gaan lopen wil de pup mee en zal hij minder snel ontspannen.
  • Wordt niet boos wanneer het toch eens fout gaat. De pup zal het niet begrijpen en in het ergste geval denken dat hij helemaal niet mag plassen of poepen. Omdat dit natuurlijk onmogelijk is, zal de pup in zijn angst een geheim plekje zoeken om daar zijn behoefte te doen.

BELANGRIJK voor de zindelijkheidstraining: U als eigenaar geeft aan wanneer de hond naar buiten gaat, en niet andersom!

De pup heeft echt tijd nodig om zijn behoefte te doen en in het begin zal dat zeer frequent zijn. U zou kunnen starten met elke 2 uur even uitlaten en de tijd er tussen langzaamaan oprekken. In het begin zal ook in de nacht een uitlaatbeurt nodig zijn; dit verschuift steeds verder naar de ochtend.

Neem contact op

Heeft u vragen over Zindelijkheidstraining, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op