Overzicht pupadviezen

puppiesEen nieuwe pup geeft veel plezier, liefde en dynamiek in een gezin, maar roept tevens ook vragen op als het gaat om vaccineren, ontwormen en ontvlooien. Hoe kan ik een pup het beste opvoeden en ondersteunen bij socialisatie? Hoe zat het ook al weer met de verzekering? Onderstaand een overzicht met pupadviezen.

Wij staan voor u klaar om u hierin goed te adviseren; schroom niet om te bellen of een mailtje te sturen. Een paar thema’s hebben we hieronder vast uitgelicht

Chip registreren

Wanneer u de pup ophaalt bij de fokker is deze gechipt door de fokker en staat geregistreerd op zijn naam. De registratie kunt u laten aanpassen naar uw naam en adres, zodra de pup bij u in huis is. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn, dan helpen wij u graag verder.

Ontwormen

Ook heeft de fokker uw pup al een paar keer ontwormd. U kunt verder onderstaand schema aanhouden:

  • tot 2 maanden leeftijd: elke 2 weken ontwormen
  • van 2-6 maanden leeftijd: elke maand ontwormen
  • vanaf 6 maanden leeftijd: elke 3 maanden ontwormen, levenslang

Vaccinaties

  • 6 weken              Hondenziekte en Parvo
  • 9 weken              Parvo, ziekte van Weil, Kennelhoest
  • 12 weken            Hondenziekte, Parvo, Weil, Hepatitis
  • 1 jaar                  Hondenziekte, Parvo, Weil, Hepatitis, (Kennelhoest)

Vanaf 12 weken kan ook de rabiësenting gegeven worden (buitenland).

Voeding

Pas de voeding aan op de leeftijd en de grootte van het ras. Geef een volledige puppyvoeding van een goed merk met een constante samenstelling van ingrediënten en kwaliteit. Wij adviseren en helpen u graag.

Puppybegeleidingpuppies

Natuurlijk staat ons team klaar voor puppybegeleiding; graag zien onze assistentes uw pup maandelijks voor een controle in onze praktijk.

Socialisatie

Het is van belang dat uw pup reeds op jonge leeftijd positieve ervaringen opdoet en vertrouwd raakt met alle prikkels waar hij in zijn leven mee te maken gaat krijgen; dat zijn bijvoorbeeld andere mensen en dieren, de auto, geluiden etc. Herhaal deze prikkels met enige regelmaat.

Vlooien en teken

Preventief bestrijden van vlooien en teken is een effectieve remedie en gaat het hele jaar door.

Wij helpen u graag met de keuze van de beste en meest veilige producten die u aan de pup kunt toedienen.

Huisdieren ZorgPlan

Preventieve zorg voorkomt veel narigheid voor uw huisdier en daarom raden wij u het Huisdieren ZorgPlan aan. Hierin bieden wij u kwaliteits ontwormings-, vlooien en teken middelen aan en uw huisdier krijgt de jaarlijkse vaccinatie. De kosten hiervoor worden in een maandelijks abonnement met u verrekend.

Verzekering

puppiesWij brengen dit thema graag onder uw aandacht, omdat het zeker goed is hierover na te denken. Het komt nogal eens voor dat uw huisdier spijsverteringsklachten en/of gewrichtsproblemen ontwikkelt. Wanneer u vroegtijdig een verzekering afsluit wordt u niet verrast door ongeplande ziektekosten. Er is een grote verscheidenheid aan verzekeringen in de markt met verschillende zorgpakketten. U kunt bij ons terecht voor meer informatie.

Neem contact op

Heeft u vragen over Overzicht pupadviezen, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op