Aanbevolen voeding

Goede voeding is belangrijk voor het gebit. De tanden en kiezen van een cavia groeien hun hele leven door, ze slijten af door voldoende te knabbelen daarom is het belangrijk dat de cavia harde brokjes heeft om te eten, wij raden Supreme Science Selective® Cavia voer aan. In de kooi van de cavia moet ook altijd vers water en hooi aanwezig zijn. De cavia is verder dol op lekker verse groente.

Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan daarom is het belangrijk dat cavia’s speciaal cavia voer eten met toegevoegde vitamine C. Er kan indien nodig ook naast het voer extra vitamine C toegevoegd worden door middel van druppels of tabletten met vitamine C. Cavia’s eten hun eigen ontlasting om belangrijke mineralen en vitamines op te nemen.

Te vermijden voeding

Cavia’s kunnen beter geen knaagstenen krijgen. De grote hoeveelheid calcium kan blaasgruis en blaasstenen veroorzaken.

Neem contact op

Heeft u vragen over Voeding, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op