Voeding hond

Een goede voeding is heel belangrijk en legt de basis voor een stralende gezondheid. Wij adviseren u om uw hond brokken te geven met hoogwaardige eiwitten en voedingstoffen, constante samenstelling en weinig afvalstoffen, zodat het lichaam van uw hond het goed op kan nemen en verteren.

Dit komt tot uiting in:

  • een gezonde huid en glanzende vacht, zonder schilfers,
  • weinig en stevige ontlasting,
  • uw hond in goede conditie en vol levenslust!

Pups, tot een leeftijd van ongeveer 4 maanden, hebben in verhouding een hogere energiebehoefte dan volwassen honden. Dit komt door:

  • Skeletopbouw; andere calcium/fosforverhouding en meer vitamine D.
  • Weefselopbouw (spieren, zenuwen): hogere eiwitbehoefte.
  • Grote activiteit.

Gezonde voeding

De juiste voeding en juiste samenstelling is van groot belang bij pups in de groei. Bereikt u pup een volwassen gewicht van meer dan 25 kg, wijzig de voeding dan naar pupvoeding voor grote rassen. Zo krijgt u pup minder energie en calcium binnen en ontwikkelt het skelet zich evenwichtig. Problemen met het bewegingsapparaat, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie, zullen op latere leeftijd minder vaak optreden.

behandeling hond

Voedt uw pup 4x per dag in de eerste 4 maanden, breng dit terug naar 3x tot de pup 6 maanden oud is. Daarna zijn 2 maaltijden per dag voldoende.

Puppyvoeding wordt gegeven bij kleine rassen tot ongeveer 6 maanden leeftijd, bij middel-grote rassen is dat tot 9 maanden en bij grote rassen tot 12 maanden. Daarna kunt u overgaan op een compleet voer voor de volwassen hond. Doe dit geleidelijk, door in de loop van een week steeds een beetje meer van de volwassen voeding door de puppybrokken te mengen. Zo voorkomt u spijsverteringsproblemen.

Vaak vragen pupeigenaren zich af of de pup niet te dik of te mager is. U kunt dit zelf checken door als richtlijn te nemen dat de ribben van de hond direct gemakkelijk te voelen moeten zijn. De hond is te dik, wanneer u flink moet drukken. Voorkom dat uw pup en later hond te dik wordt; ze hebben dan een slechte conditie, maar krijgen ook gewrichtsaandoeningen en hart- en ademhalingsproblemen. Ze hebben een grotere kans op suikerziekte, leveraandoeningen, slechte huid- en vachtconditie en lopen een groter risico bij operaties.

Ook voor ondersteuning bij lichamelijke aandoeningen, zoals overgewicht, diabetes, verminderde nierfunctie, overgevoelige darmen, arthrose, blaasgruis, allergie zijn er veel verschillende soorten voedingen.

Informeer gerust bij onze assistente naar de beste voeding voor uw hond.

Neem contact met ons op