Oren van honden

HondNormaal vragen de oren van honden geen extra of bijzonder onderhoud. Dieren met veel haar in het oor en rassen met lange hangoren kunnen gevoelig zijn voor oorontstekingen. Er komt weinig lucht in de oren, waardoor ze eerder gaan ontsteken. Het is verstandig in dit geval om de oren regelmatig schoon te maken met oorreinigers die ervoor zorgen dat het oorsmeer wordt opgelost en uit het oor geschud kan worden. Gebruik nooit een wattenstaafje! Dieren met veel haar in het oor, kunt u met regelmaat laten plukken. Dierenartsen van Diergeneeskundig Centrum West geven u graag advies.

Vaak is een allergie de oorzaak zijn van een oorontsteking. Dan is het verstandig met speciale voeding een ontsteking te voorkomen of de kans daarop aanzienlijk te verminderen.

Merkt u dat uw hond last heeft van zijn oren, dat kan jeuk, roodheid of pijn zijn, maak dan eerst een afspraak met ons, voordat u begint met zalven van de oren. Er is nl een ruime keus aan zalf en wij kunnen u adviseren welke het best te gebruiken. Tevens controleren wij dan even de conditie van het trommelvlies, daar dit ook van invloed is op de behandeling.

Hond in wachtkamer

Als het oor behandeld moet worden, is het belangrijk dat de zalf of de cleaner goed onderin het oor komt. De uitwendige gehoorgang van de hond maakt echter een haakse hoek en loopt taps toe:

Het is daarom van belang dat u het tuitje zo ver mogelijk het oor inbrengt. Dit tuitje is zacht en soepel, dus kunt u niets beschadigen van binnen! Mocht u graag even een demonstratie willen: kom gerust even langs op de praktijk.

Neem contact op

Heeft u vragen over Oren van honden, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op