Wanneer is een hond oud?

Kleine rassen worden vaak ouder dan grote rassen. Zo kan een Yorkshire Terriër wel 15 jaar worden, terwijl een Berner Sennenhond al stokoud is met 8 jaar. Oudere honden hebben andere behoeftes dan een jonge hond, zoals andere voeding en beweging

Hond in wachtkamer

Zaken waar u rekening mee kunt houden bij uw oude hond

Bij oudere honden kunnen de nieren wat minder functioneren. U merkt dan dat ze meer gaan drinken, plassen en ook gewicht verliezen. Soms laten ze een verminderde eetlust zien of gaan braken. Dit is niet te genezen, maar wanneer we het tijdig vaststellen, kunnen we met speciale voeding de kwaliteit van leven verbeteren en het leven verlengen.

hondWanneer honden oud worden, hebben ook hun gewrichten slijtage ondervonden en zien we vaak op meerdere plekken arthrose. Dit kan pijnlijk zijn, maar een hond laat dit niet snel merken. Als roedeldier kent hij de wet van de overleving van de sterksten.

Komt uw hond op leeftijd laat het dan tijdig controleren, vóórdat uw hond kreupel loopt. Er zijn verschillende manieren om de pijn te verminderen en het degeneratie proces te vertragen.

Voorkom dat uw hond te zwaar wordt, zeker wanneer hij al wat ouder wordt. De al versleten gewrichten moeten al het extra gewicht dragen en ook het hart moet harder werken.

Neem contact op

Heeft u vragen over De oude hond, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op