Uw hond castreren of steriliseren

HondBent u op zoek naar een dierenartspraktijk om uw hond te laten castreren of steriliseren? Diergeneeskundig Centrum West in Dronten heeft ervaren dierenartsen om deze behandeling veilig en met zorg uit te voeren.

Castreren hond

Bij een reu bestaat er geen medische indicatie voor castratie. Argumenten om uw reu te laten castreren zijn: ongewenst gedrag (dominantie, rijgedrag, overal tegenaan plassen), voorhuidontsteking (groene afscheiding uit de penis) en prostaatproblemen (bij de oudere hond). U kunt uw reu laten castreren vanaf 6 maanden leeftijd.

Steriliseren hond

Wanneer u zeker weet dat u geen puppies wilt van uw teef, dan kunt haar het beste op jonge leeftijd, voordat ze 2 jaar wordt, laten steriliseren. De kans op kwaadaardige melktumoren en baarmoederontstekingen is aanzienlijk kleiner op latere leeftijd. Wanneer uw teef baarmoederontsteking krijgt, zullen we de gehele baarmoeder en eierstokken moeten verwijderen en dat is een behoorlijk ingreep voor een hond op leeftijd.

Het beste is om uw teef 2-3 maanden na de eerste loopsheid te laten steriliseren. Bij sterilisatie, oftewel castratie zoals het officieel heet, worden de eierstokken verwijderd.

Hond in wachtkamer

Tegenwoordig steriliseren wij vrijwel alle teefjes door middel van laparoscopie, ofwel een ‘kijkoperatie’. Voordeel hiervan is, dat deze operatie minder ingrijpend is voor de hond, waardoor het herstel na de operatie heel vlot verloopt. Wij vinden het heel belangrijk dat een hond zich bij ons op zijn of haar gemak voelt en zullen er alles aan doen de stress te minimaliseren. Dat wil zeggen dat we vriendelijk en rustig met ze omgaan en ten alle tijden lief voor ze zijn. Het blijft immers een vreemde omgeving voor hen.

Neem contact op

Heeft u vragen over Castreren of steriliseren, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op