Vaccinatie fret

Waarom is vaccinatie van de fret zo belangrijk? Fretten zijn zeer vatbaar voor het Hondenziektevirus. Zelfs vatbaarder dan de hond zelf. Wanneer ze besmet zijn met het virus, zullen fretten altijd overlijden. Door het fretje in te enten, kunnen we de fret beschermen tegen dit virus.

Het type vaccin is hierbij van essentieel belang. De vaccins tegen hondenziekte die gekweekt zijn op hondencellijnen kunnen virus bevatten wat onvoldoende verzwakt is en waardoor de fret juist hondenziekte kan krijgen door de vacciatie. Het is aan te raden te kiezen voor een vaccin wat gekweekt is op kippen-embryocelculturen wat volkomen veilig is en een goede immuniteit geeft

Om te voorkomen dat het fretje’s immuunsysteem overbelast raakt met entstoffen voor ziektes waar het fretje niet gevoelig is, adviseren wij Nobivac Puppy DP® te gebruiken.

behandeling van uw fretVaccinatie fret: Het entschema

  • Pups vanaf 9 weken: Enting Hondenziekte (Nobivac Puppy DP®)
  • Op 14 weken leeftijd: Enting Hondenziekte (Nobivac Puppy DP®)
  • Hierna jaarlijks: Enting Hondenziekte (Nobivac Puppy DP®)

Drachtige vrouwtjes kunnen veilig tijdens hun zwangerschap worden geënt. De pups zijn hierna 6 tot 12 weken na de geboorte beschermd tegen het virus.

Een enting tegen hondsdolheid (‘Rabiës’) is slechts nodig als het fretje meegaat naar het buitenland.

Neem contact op

Heeft u vragen over Vaccinatie fret, of een andere vraag? Een betrokken enthousiast team, met toegewijde en ervaren dierenartsen en assistenten, levert de beste zorg voor uw gezelschapsdier.

Iedereen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Lelystad, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, maar ook daar buiten is van harte welkom in onze dierenkliniek.

Neem contact met ons op